Ролл "Каліфорнія"

Ролл "Каліфорнія"

Дуже багато українців люблять роли «каліфорнія», популярний цей рол і в grizzlee.com.ua

Таке знамените блюдо, без сумніву, знайоме всім, в тому числі і нечастим споживачам японських страв.

Згідно з традиційним рецептом такі роли роблять з: огірка, краба, авокадо і інших інгредієнтів.

Японці часто готують страви з сирої риби, проте «каліфорнія» в своєму складі такого інгредієнта не має. Може, саме тому вона стала так популярна - в ній немає занадто екзотичних складових, які не всім припадають до смаку. Огірок деякі кухарі замінюють морквою, а жителі Філіппін кладуть в блюдо манго. Зовні роли покривають ікрою тобіко або кунжутом.

Створив це страва не японець, а житель Америки, який працював в японському ресторані міста Лос-Анджелеса. Це сталося в кінці XX століття в сімдесятих, коли блюдо стало надзвичайно популярним спочатку в Каліфорнії, а незабаром і в усій Америці. Минуло не так багато часу, і «каліфорнія» стала подаватися в ресторанах інших країн, серед яких знаходиться і Японія.

Такий рол буває також у формі кульочки, але частіше рис розташовується зовні, тому «каліфорнія» є різновидом ролів «навиворіт». Рис в такому ролі знаходиться на зовнішній стороні, тому що жителям Америки не подобалися роли в норі, і творець «каліфорнії» врахував це. Авокадо він став використовувати замість тунця, якого цей плід нагадує по консистенції.

Замовити рол Каліфорнія, а також інші ласощі японської кухні з доставкою по Коцюбинському і Києву можна в розділі "Роли" нашого сайту.