Вок, здорова їжа

Вок, здорова їжа

Насправді вок - це спочатку не назву страви, а назва сковороди. Це котел з плоским дном і широкими бортами, де зручно змішувати інгредієнти і смажити їх або тушкувати. Головна відмінність від стандартної сковороди - в умовах приготування. За лічені хвилини і при максимальній температурі продукти покриваються золотистою скоринкою, але при цьому не втрачають корисних властивостей. При цьому в сковороді-воке можна не тільки смажити, а й навіть готувати на пару. А це, як відомо, найбезпечніший для здоров'я спосіб приготування їжі.

Китайська локшина в коробочках популярна у всьому світі перш за все завдяки зручності поглинання пиши. Складається вона з найситніших інгредієнтів: локшини, овочів, морепродуктів і протеїну (риба, м'ясо). Їх змішання і приготування в воке займе 5-10 хвилин. Тому локшина в коробочках (а замість локшини, до речі, цілком може бути рис) - популярний в Азії фаст-фуд. До речі, ви бачили страждають ожирінням азіатів? І ми немає. Тому Grizzlee радить переходити на більш здорову їжу і пропонує безкоштовну доставку їжі в коробочках по Коцюбинському. Ми, до речі, пропонуємо вок навіть для вегетаріанців і тих, що худнуть - тільки обсмажені овочі, без м'яса і локшини. Повірте, за смаком це абсолютно не те, що можна приготувати на звичайній сковороді. Крім того, у нас є вибір найбільш традиційних воков - яловичину і курку в кисло-солодкому соусі.

Саме соус - найбільш важлива складова будь-якої страви паназиатской кухні. Блюдо по-справжньому «грає» тільки з правильною добавкою. Традиційний соус, який увійшов в моду давним-давно - кисло-солодкий. Азіатська кухня славиться поєднанням непоєднуваного. А зараз без цього соусу не може жити пів-світу. Також популярний соус теріякі. Для істинно азіатських ноток в блюді досить поповнити свій кухарський шафка кунжутним маслом, імбиром, медом і лимоном. Точного рецепта соусів не існує, кожен може вигадати свою комбінацію. RM-food робить ставку саме на кисло-солодкий соус.

Соус - це, звичайно, прекрасно. Але без локшини Удон або фунчозу справжній вок - НЕ вок. Удон - різновид товстої пшеничного локшини, яка має японське походження. Фунчоза - локшина «скляна», тонка і прозора, яку отримують з крохмалю бобів мунг.

Як ми вже говорили, вок цілком може бути і без локшини, яку замінює рис. Але це поки звично лише для Азії.

Китайська локшина в коробочках насправді не цілком належить китайцям, але паназиатской кухні в цілому. Ідеальний вок містить азіатську локшину (удон, фунчоза або соба) і соус з яскравими смаковими фарбами - найчастіше терияки або кисло-солодкий. У доповненні в коробочку можна додати м'ясо, риби і овочі, але це вже йде в якості добавки, не основи.