Що таке роли?

Що таке роли?

Роли є традиційне блюдо японської та корейської кухні, по-іншому їх називають суші-рулетами.

Суші - це довга смужка вареного рису, прикрита зверху шматочком риби або морепродукту, перев'язана тонкої ниточкою сушеної морської водорості норі. Роли - це допрацьовані, доведені до досконалості суші, їх різновид. Клейкий варений рис, риба, авокадо, огірок або інші інгредієнти розкладаються шарами на лист водорості, потім вся конструкція згортається тугим рулетом і нарізається на паралельні часточки. Готуються роли з допомогою макісу - бамбуковій рогожі.

Слово «roll» походить від англійського дієслова «крутитися», в Японії їх називають по-іншому - маки або макідзуші. Найвідоміші роли «Каліфорнія» і «Філадельфія» носять назви американських штатів не випадково: популяризації на Захід східної кухні Японія зобов'язана саме США, де в 1970-і роки був справжній бум японської кулінарії.

Бувають роли кольорові і мозаїчні, їх неодмінно додають у велику тарілку суші-асорті, де з декількома різновидами ролів сусідять суші і сашимі. Ролл «Каліфорнія» - найяскравіший представник урамакі, де рис виявляється зовні, всередині - крабове м'ясо і авокадо. Зовнішній рисовий шар зазвичай обсипається ікрою летючої риби, або насінням кунжуту.