Суші для вегетаріанців

Суші для вегетаріанців

У багатьох шанувальників японської кухні слово "суші" асоціюється, перш за все, з рибою і морепродуктами. Однак це не означає, що суші для вегетаріанців не існує. Навпаки, в нашій статті ми переконаємо вас в зворотному.

Вегетаріанство і суші - ідеальне поєднання!

Суші - смачне, поживне і корисне блюдо японської кухні. Історія цього вишуканого частування налічує вже кілька століть, а його популярність зростає з кожним днем. Прекрасне поєднання рису з рибою, морепродуктами і іншими начинками нікого не залишає байдужим! І особливе місце в цій кулінарній "армії" займають вегетаріанські суші і роли.

Як правило, овочеві роли володіють свіжим, соковитим смаком і приємним ароматом. При цьому вони легко засвоюються і містять мінімум калорій. Крім того, роли досить ефектно виглядають: для начинки підбирають яскраві, контрастні за кольором продукти. Таке блюдо не тільки внесе різноманітність в буденне меню вегетаріанця, а й стане гідною прикрасою святкового столу. А що містяться в східних частування вітаміни, мінерали та інші корисні речовини роблять їх ще більш бажаними в очах прихильників здорового харчування.

Вегетаріанські суші - відмінний вибір для тих, хто любить різноманітність в їжі: широкий асортимент порадує навіть найдосвідченіших гурманів! Маки роли з моно-начинкою, більш складні за складом футомакі або "вивернуті навиворіт" урамакі - всі ці смачні страви готують і в вегетаріанському варіанті. Як правило, основними компонентами тут служать овочі, сири, гриби, морські водорості. До слова, останні, іменовані також "овочами світу", є незамінним компонентом щоденного раціону японців. У Країні Вранішнього Сонця цей продукт цінується за високий вміст кальцію і йоду, а також багатьох інших необхідних для людського організму мінералів і мікроелементів.

Варто відзначити, що овочеві роли популярні не тільки серед шанувальників рослинної їжі. У них не входять риба або морепродукти, а тому їх дуже часто рекомендують вагітним. Крім того, це японське частування прекрасно впишеться в пісне або дієтичне меню. Що входять до складу гриби і молочні продукти прекрасно заповнюють дефіцит білка, а свіжі овочі заряджають організм вітамінами.