Як їсти суші, роли

Як їсти суші, роли

Уже кілька років японські страви знаходяться на піку популярності. Однак до сих пір не кожному відомо, як їсти суші правильно. Наші поради допоможуть Вам почувати себе розкуто за столом навіть самого розкішного ресторану.

Як їсти суші?

Мабуть, саме з цього питання починається знайомство будь-якого гурмана з кухнею Країни Вранішнього Сонця.

Важливо розуміти, що для японців прийом їжі - не просто процес задоволення природних потреб організму, а цілий культурний ритуал. Саме тому ваше неетичну поведінку за столом може образити автентичних «сушіедов» до глибини душі.

Щоб уникнути цього і виглядати гідно навіть на урочистому прийомі японського посла, прислухайтеся до наших рекомендацій:

  • Завжди починайте трапезу з використання вологого рушника - ошиборі. Як то кажуть, гігієна передусім! Крім того, згідно з східної філософії, таким чином ви рятуєтеся від накопиченого негативу.
  • Як їсти суші, якщо ви взяли кілька видів цієї страви? Чітких рекомендацій немає. Ви можете їсти їх у будь-якій послідовності. Однак радимо починати з частувань, обгорнутих листям норі. Так вони не вберуть дуже багато вологи і не втратять смак.
  • Суші можна їсти японськими паличками - хасі - або руками. Однак пам'ятайте, що останнє стосується тільки чоловіків! Згідно з традиціями, чарівні дами не повинні бруднитися по одній-єдиній причині: щоб в будь-який момент бути готовими дістати кинджал і оборонятися.
  • Невміння користуватися хасі може поставити вас з незручне становище і змусити почервоніти. Коротка інструкція на упаковці підкаже вам, як правильно їсти суші паличками. В крайньому випадку, попросіть офіціанта принести навчальні столові прилади.
  • Чи не занурюйте роли в соєвий соус повністю. Просто злегка торкніться шматочком японського «рулетика» ароматної приправи. Так само не перестарайтеся з імбиром і васабі: їх застосовують для того, щоб підкреслити смак страви, а не заглушити його!
  • Великі роли (наприклад, футомакі або урамакі) для зручності відкушуйте, міні-роли прийнято їсти повністю. Щоб очистити смакові рецепти, в перервах між частуваннями з'їдайте шматочок маринованого імбиру.
  • Ніколи не передавайте суші за допомогою хасі: така дія нагадує поминальну церемонію і за столом, природно, не вітається. Зрозуміло, облизувати палички, вказувати ними на щось або тикати ними в іншої людини строго заборонено!
  • Кажуть, що спостерігати за тим, як японці їдять суші, можна годинами. Жителі Країни Вранішнього Сонця завжди роблять це неспішно і з задоволенням, насолоджуючись і смакуючи кожен шматочок. Запивати суші прийнято зеленим чаєм.